BARTIN

Metrekareye 200 kilogram yağmur!

Zonguldak ve Bartın 30 Eylül sabah saatlerinde başlayacak şiddetli yağmur ve fırtına tehdidi altında. Metrekareye yer yer 200 kilogram yağış bekleniyor.

Abone Ol

Zonguldak’ta geçtiğimiz günlerde okullar için tatil kararı aldıran meteorolojik uyarıyı rüzgarın yön değiştirmesi ile atlatan Zonguldak, Bartın ve Karabük’te bu sefer çok daha şiddetli bir yağmur ve fırtına baskısı altında. Pazartesi  sabah saatlerinde başlayacak olan yağmurun özellikle zeminin doyması sonrasında Salı ve Çarşamba günü çok daha büyük tehlikeler yaratabileceği belirtiliyor.

METREKAREYE YAKLAŞIK 200 KİLO
Zonguldak Valiliği yağmur nedeniyle uyarıyor. Tüm meteorolojik veriler dikkate alındığında Zonguldak ve Bartın’da metrekareye 200 kilogram yağış düşmesi bekleniyor.
Bu rakamlar öngörülere göre 230 kilogramı da geçebilir.

TEHLİKE BÜYÜK
Z HABER olarak tüm kurumları ve vatandaşları uyarıyor geçmiş yıllarda yaşanan sel tecrübelerinden de yola çıkarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı çok daha fazla hazırlıklı olmaya davet ediyoruz.

İŞTE O TABLOLAR
Batı Karadeniz’i genel olarak etkileyecek yoğun yağmur kütlesi öncesi tüm tahminlerde en fazla Zonguldak ve Bartın’ı etkileneceği görülüyor.
Görsellere bakıldığında bölge ve yağış oranlarını da görmek mümkün.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }