2024 yazında Karadeniz illerinde hızla artış gösteren kahverengi kokarca böceği, önlem alınmadığı takdirde önümüzdeki süreçte Zonguldak için ciddi bir tehdit oluşturacak. Halk, bu böceklerin yayılması nedeniyle evlerinde cam bile açamaz duruma gelebilir. Mevcut tedbirler ve ilaçlamaların yetersiz kalması, yeni yöntemlerle çözüm odaklı adımlar atılmasını zorunlu kılıyor.

Geçtiğimiz dönemde, Zonguldak’ta kahverengi kokarca böceğiyle mücadeleye yönelik geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi ve bu tehlikeye dikkat çekildi. Ancak henüz mücadele kapsamında bir çalışma başlatılamadı

2025 YILINDA HER ŞEY İÇİN ÇOK GEÇ OLACAK!

Kahverengi kokarca böceklerinin her biri ortalama 500 yumurta bırakıyor. Uzmanlar, 2024 sonbahar döneminde alınacak etkili ve doğru önlemlerle bu böceklerin üreme hızının yavaşlatılabileceğini belirtiyor. Ancak doğru ilaçlama yapılmazsa, böcekler kışlamaya geçecek ve çoğalmalarını engellemek mümkün olmayacak.

'Gücümüz Gençliğimiz’' kan bağışı etkinliği! 'Gücümüz Gençliğimiz’' kan bağışı etkinliği!

ORDU KARŞILIĞINI ALDI PEKİ YA DİĞER ŞEHİRLER!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu konuda başlattığı mücadelede olumlu sonuçlar almaya başladı. Tarımsal anlamda ve insan sağlığı açısından hiçbir zararı olmayan yeni bir ilaçlama yöntemi kullanılıyor. Bu yöntemde, ilaçlamanın 7-10 dakika sonrasında böceklerin tamamı ölüyor.

Uzmanlar, doğru ilaçlama yapılmazsa 2025 baharına kalacak mücadelenin yetersiz kalacağını vurguluyor.

ZONGULDAK'TA MÜCADELE NASIL OLACAK?

Zonguldak’ta yapılan toplantılarla mücadele yöntemleri anlatılırken, böcek sayısının hızla artmasından endişe ediliyor. Tedbir alınmazsa, 2025 yazında Zonguldak, Bartın ve Karabük en çok etkilenecek yerlerden olacak.

Editör: U. G.