Alaplı'da köylere arabayla getirilen ekmeklerin, 2-3 saat sonra bayatladığını söyleyen vatandaşlar “Ekmeğin içine ne katılıyorsa sabah hamuru öğle sonunda bayatlayıp pul pul dökülüyor. Bu ekmekler ertesi güne kalınca da hemen küfleniyor. Yani bir ekmeği iki gün yemek istesek yenilmiyor. Zaten akşama pul pul dökülüp bayatlıyor ertesi gün ise ekmeğin içi sararmaya başlıyor. İçine ne katılıyor ne konuluyor bilmiyoruz, sanki bayat ekmeklerden yapılmış gibi duruyor. Tabiki biz bu konuyu bilemeyiz yetkililerin bu durumu incelemelerini istiyoruz” dedi.
Ekmeğe maliyetler nedeniyle gelen zamlardan sonra “Ekmeğe 10 TL veriyorsak karşılığını da almak bizim hakkımız. Arabalarla dağıtılan ekmekler marketlerde bakkalarda kalan ekmeklerden yeniden yapılıyor olabilir. Biz de diğer vatandaşlar gibi hak ettiğimiz ekmeği yemek istiyoruz. Köylüye hayvan muamelesi yapmasınlar” diyen köy sakinleri yetkililerin fırınları sık sık denetlemesini ve bu konuda açıklama yapmasını bekliyor.