Zonguldak

Zonguldak’ta bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kesmişlerdi! Karar verildi!

Zonguldak’ta mağara uzmanı Engin Zaman, dere ıslah çalışmaları sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacının kesilmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Zaman; “Kesilen ağaç için tüm kurumları ve keseni kurtardılar. Rezalet bir karar” dedi.

Abone Ol

Zonguldak’ta mağara uzmanı Engin Zaman, dere ıslah çalışmaları sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacının kesilmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Zaman, sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak; “Kesilen 1183 yaşındaki porsuk ağacı için tüm kurumları ve keseni de kurtardılar. Bunu tebliğ etmek için de ayaklarına kadar çağırdılar. Rezalet bir karar. Bu dosya burada kapanmayacak” dedi.

OLAY NEYDİ?

Olay, 19 Mayıs’ta Ankara yolu Gökgöl Tünelleri mevkisinde meydana geldi. Evine gitmekte olan mağara kaşifi ve çevreci Engin Zaman, iş makinesinin ormanda çalıştığını görüp, merak ederek bakmaya gitti. Ağaç kesildiğini gören Zaman, iş makinesi operatörünü uyararak durmasını sağladı ve durumu ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Daha önce yapılan testlerle 1183 yaşında olduğu belirlenen porsuk ağacının kesildiği ortaya çıktı. Ormancılar, yaptıkları incelemede DSİ’nin dere ıslah çalışmasını yapan taşeron firma ekiplerinin ormanda 'kaçak kesim' yaptığını tespit ederek tutanak tuttu. Bu esnada taşeron firma yetkilileri ormandan uzaklaştı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme yaparken tutulan tutanak ile sorumlular hakkında adli işlem başlattı, iş makinesine de el konuldu.

3 KURUM VE MÜTEAHHİDE SUÇ DUYURUSU

Çevreci Engin Zaman, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, olayla ilgili suç duyurusunda bulunmak için Zonguldak Adliyesi’ne gitti. Zaman ve Bilge’ye, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devril Dural, TEMA Zonguldak Vakfı İl Temsilcisi Berran Aydan ile partililer ve çevreciler eşlik etti. Zaman ve Bilge, avukatları eşliğinde adliyeye giderek, DSİ Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve kesim yapan müteahhit hakkında 'görevi ihmal sureti ile görevi kötüye kullanmak ve ağaç kesmek' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }