GÜNDEM

Zonguldak'ta kadınların isyanı büyüyor! "Sıradaki ben olabilirim"

Zonguldak’ta gencinden yaşlısına kadın cinayetlerine karşı kadınlar bir araya geldi. Kadınların eylemine bazı erkeklerin de destek vermesi gözlerden kaçmadı.

Abone Ol

Zonguldak’ta kadınlar, sosyal medya üzerinden organize olarak Madenci Anıtı’nda toplandı ve ardından Zonguldak Valiliği’ne doğru yürüyüş düzenledi.

Son dönemde artan çocuk istismarları, cinayetler, kadına yönelik şiddet ve İstanbul’da başı kesilerek öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetlerine tepki olarak düzenlendi.

500 kişiden fazla kişinin katıldığı eylemde ilk olarak Madenci Anıtı’nda toplanan kadınlar, hazırladıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla tepkilerini dile getirdikten sonra, basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından Zonguldak Valiliği önündeki İsmet Paşa Parkına kadar yürüyen kadınlara çok sayıda vatandaş yol kenarından destek vererek alkışladı.

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte yapılan açıklama şu şekilde:
 “Bu yürüyüşü düzenlememizin amacı, son zamanlarda artan kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri, kadına ve çocuğa yönelik cinsel istismarın artık sona ermesi ve bu duruma sesimizi duyurmaktır. Katillerin kravat taktığı için iyi hal indirimi almasını, namus bahanesiyle serbest bırakılmalarını istemiyoruz. Boşanmak istediğimiz için sokakta saldırıya uğramak, kurşunlanmak ya da bıçaklanarak ölmek istemiyoruz. Bir annenin daha Emine Bulut gibi çocuğunun gözü önünde katledilmesine tahammülümüz yok. Arkadaşlarımızın Münevver Karabulut, Ayşenur ya da İkbal Uzuner gibi olmasını istemiyoruz. Yaşamak istiyoruz. Korkusuzca yürümek, taciz edilme korkusu olmadan istediğimiz kıyafetleri giymek ve özgürce nefes almak istiyoruz. Peşimize biri takılır mı diye endişelenmeden sokakta dolaşmak, sevdiğimiz insanlara güvenmek istiyoruz. Biber gazıyla değil, çiçeklerle yürümek, istemediğimiz biriyle zorla evlendirilmek yerine sevdiğimiz ve bize değer veren birisiyle hayatımızı paylaşmak istiyoruz. Bedenlerimizin kontrolü bizde olsun, ölü bedenlerimizle değil başarılarımızla duyulmak istiyoruz. Evde, işte, sokakta cinsel şiddete hayır diyoruz. Kadına şiddete HAYIR diyoruz.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }