GÜNDEM

Dikenli'den Ulupınar' a sert çıkışma! "Müfettişin ardına sığınarak bahane üretmeyin"

CHP Devrek İlçe Başkanı Uğur Dikenli, düzenlediği basın toplantısında Özcan Ulupınar’ı hedef alarak; “Karşıyaka’da yaşanan sel felaketiyle ilgili önceki başkanı suçlaması üç maymunu oynadığının en büyük göstergesi” dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanı Uğur Dikenli, düzenlediği basın toplantısında Özcan Ulupınar’ı hedef alarak; “Karşıyaka’da yaşanan sel felaketiyle ilgili önceki başkanı suçlaması üç maymunu oynadığının en büyük göstergesi ve Merkezi Hükümetin ihmalkarlığını örtbas etme çabasıdır” dedi.

Dikenli’nin konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:
“Merkezi Hükümetin görev ve sorumluluk sahası içersinde olan Karşıyaka Deresi, Güdüller Deresi, Kırıklar Deresi, Ağalar Deresi’nin dere ıslah ve genişletme görevi DSİ görevi ve sorumluluğundadır. Önceki Dönem CHP’li belediye başkanı yukarıda bahsedilen derelerle ilgili, sel felaketinden önce,  DSİ’ye ıslah ve genişletme çalışması ile ilgili yazılı olarak talepte bulunduğu halde sayın Ulupınar’ın Karşıyaka’da yaşanan sel felaketiyle ilgili önceki başkanı suçlaması üç maymunu oynadığının en büyük göstergesi ve Merkezi Hükümetin ihmalkarlığını örtbas etme çabasıdır.

“BAHANE ÜRETME HİZMET ÜRET”
Sayın Ulupınar, Devrek Belediyesi’yle ilgili olarak her üç kelimenizden biri ‘müfettiş’tir. Hatırlatmak isterim ki, önceki dönem belediyeden, olağan işleyiş nedeniyle müfettiş hiç eksik olamadı. Yani müfettiş in ardına sığınarak bahane üretmeyin. Hizmet üretin.
Sayın Ulupınar, Karayollarının sorumluluk sahasındaki yerleri belediye işçilerine temizletmek, işçiye mobing uygulamasının bir diğer yöntemidir. Bunu yapmaktan vazgeçin. Hiç bir önlem, iş güvenliği tedbiri alınmadan yapılan bu işlem tehlikelidir. Kaldı ki, Karayollarının görev ve sorumluluk sahasındaki yerleri Belediye işçisine temizletmek hangi üst aklın fikridir? Belediye personeline liyakat esasına göre görev ve sorumluluk vermenizi bekliyor ve uyarıyoruz.
Ekonomik koşulların zorlaştığı bir dönemde esnafımızın belediyeden olan birikmiş alacaklarını en kısa sürede ödemeniz gerekmektedir. Aksi taktirde belediyenin alacak davalarıyla muhatap olacağı inancındayız. Unutulmasın ki, esnafımız Devrek Ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamaktadır ve sağlamaya devam edecektir.

“ALGI YARATILIYOR”
Sayın Ulupınar, Belediye Başkanlığı Makamı bahane üretme yeri değildir. Ülkemizdeki tüm belediyeler gibi Devrek Belediyesi’nin de borçları vardır. Bu Borçlar ödenmeyecek borçlar değildir. Mevcut Bütçe hedefleri doğrultusunda ödenebilir. Unutma ki mensubu olduğun Siyasi Parti iktidara geldiğinde Ülkemizin Dış Borcu 107Milyar Dolar’dı. 2024 yıl Haziran ayı itibariyle ülkemizin dış borcu 520 Milyar Dolar’dır. Dolar, 16 Kasım 2002 yılında 1.57 TL’si bugün ise 33,06TL’dir.
Sayın Ulupınar, Hukuk’ta Masumiyet karinesi vardır. Seçilmişlerin Geçmiş dönemler de Belediye Yönetimi ve Hizmetleri ile ilgili almış oldukları kararlar veya almadıkları kararlar ile ilgili kusur/Ayıp/İhmal varsa tespit edilip Hukuk önünde hesap vermelidirler. Biz, CHP İlçe Başkanlığı olarak konunun suistimal edildiğini ve algı yaratılmaya çalışıldığının farkındayız. Sayın Ulupınar, kişi kendinden bilir işi. unutmasın ki Türkiye Siyasi iklimi DEVRİ SABIK yaratmaya uygundur.
Sayın Ulupınar, AKP Belediyesi döneminde yapılan Pazar Alanı Otopark’ı ve Eski Terminal Alanı Otaparkı Devrek için ihtiyaca cevap vermeyen ve kullanımı kötü eserlerdir. Bu iki eserin yapım sürecinde imzası olan AKP’li Belediye Başkanı ve AKP’li Belediye Meclis üyelerini Devrek kamuoyu basiretsiz ve yönetme Becerisi olmayan kişiler olarak anılacaktır. Bu iki eserin yapımını üstlenen konjoktürel AKP’li müteahhitleri unutmamak lazım..Bu konudaki özeleştiri yapmanızı olumlu karşılıyoruz.
Sayın Ulupınar, unutma ki, Devrek Belediyesini size emaneten teslim ettik. Devrek Belediyesini beş yıl sonra Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı tarafından yönetilecektir. “
CHP Devrek İlçe Başkanı Uğur Dikenli, Başkan Ulupınar’a Devrek ile ilgili tavsiyelerde de bulundu. Dikenli’nin tavsiyeleri şöyle:
"1-Ekonomik olarak kayba uğrayan emeklilerimize su faturalarına indirim uygulansın.
2-Emeklilerimizin sağlık sorunları sebebiyle şehir dışına yaptıkları  ulaşım harcamalarının belli bir kısmı belediye tarafından karşılansın.
3- Esnaf Odası ve Ticaret ve Sanayi Odası’ndan görüş ve öneri alınarak Gençlerimize Meslek Edindirme kursları açılsın.
 4-Genç ve Kadın Girişimcilere imkanlar dahilinde proje, yer ve finansman desteği sağlanmalıdır.
5-Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın ürettikleri yöresel ürünlerin satışına ve pazarlanmasına öncülük edilsin.
6-Ekonomik krizden etkilenen ailelere maddi destek sağlanmalı ve iş bulma konusunda yardımcı  ve destek olunmalıdır.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }