GÜNDEM

Maymun çiçeği alarmı! Karabük Üniversitesi'nden flaş açıklama!

Dünya Sağlık Örgütü’nün “Maymun Çiçeği” virüsü nedeniyle "küresel acil durum" ilan etmesinin ardından çok sayıda yabancı öğrencisi bulunan Karabük Üniversitesi’nden konu ile ilgili açıklama yapıldı.

Abone Ol

Afrika'da etkili olan ve Dünya Sağlık Örgütü'nün "küresel acil durum" ilan etmesine yol açan maymun çiçeği virüsü, İsveç ve Pakistan'da görülürken Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de henüz vaka görülmediğini açıkladı.

AFRİKALI ÖĞRENCİLERLE CİNSEL BİRLİKTELİK YAŞAMIŞLARDI

Geçtiğimiz aylarda Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfasında Afrikalı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kız öğrencilerin ‘itirafları’ sosyal medyada gündem olmuştu.

İddiaya göre Karabük’te eğitim gören Afrikalı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kız öğrenciler hastalık kaparak HPV ve HİV şüphesiyle hastaneye gitmişti.

GÖZLER YİNE KARABÜK ÜNİVERSİTESİNE ÇEVRİLDİ

Maymun Çiçeği salgının patlak vermesiyle gözler yeniden Karabük Üniversitesi’ne çevrildi. Salgın nedeniyle çok sayıda yabancı öğrencinin eğitim gördüğü Karabük Üniversitesi'nden de dikkat çeken bir açıklama geldi.

Karabük Üniversitesi konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Uluslararası öğrencilerimiz de diğer tüm öğrencilerimiz gibi toplum sağlığını tehdit edecek herhangi bir duruma karşı titizlikle izlenmekte ve geçmişte olduğu gibi Sağlık Bakanlığının ve ilgili kurumların talimatlarına ve tavsiyelerine uygun hareket edilmektedir. Karabük Üniversitesi olarak bu hususta gereken önlemleri ilgili birimlerle koordineli şekilde almakta, mensuplarının, öğrencilerinin ve halkımızın sağlığının koruması konusunda büyük bir hassasiyet göstermekteyiz.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }