Hatırlar mısınız?
Dönemin Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar Çatalağzı’nda yaşanan ve Zonguldak’ın büyük bölümünü etkileyen çevre sorunları ve insan sağlığını doğrudan tehdit eden etkenler nedeniyle beldenin taşınması fikrini ortaya atmıştı.
Millet Özcan Ulupınar’a yüklendi.
Politik tartışmalar yaşandı.
Aslında Özcan Bey’e bunu söyleten neydi veya kimdi bilemiyoruz.
Ancak Özcan Bey’in o gün dediği bugün bizzat termik santrallerin uyguladığı politikalar ile yavaş yavaş doğal zeminde yapılıyor.
Santral firmaları istiyor ki insanlar gitsin.
Meydan tamamen bize kalsın.
“Parası neyse veririz” mantığı ile yeni yerler lazım olacak.
Nasıl olsa Çatalağzı Belediyesi’nin işçi maaşlarını Eren Enerji vermeye hazır.
Başkan Yavuz Palabaş Eren Enerji patronu Emir Eren’in kendisini ziyareti öncesinde sosyal medyasındaki baca ve isyan ettiği görüntüleri silmiş.
Diğer yandan eski başkan Adnan Akgün de Eren Enerji’nin taş ocağına maden mühendisi olarak başlayacakmış.
Hayırlı olsun.
Her iki başkan adına da çok sevindim.
Beldenin küçültülerek boşaltılması yavaş yavaş ısınan suya bırakılan kurbağa deneyi gibi.
Diğer yandan işçilerden ihbar ve mektup yağıyor.
“Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşunda çalışıyoruz ancak neden burada sendikalaşma yok?” diye söyleniyorlar.
Biri geldi; “Sen KPSS’ye girmişsin diye beni işten attılar” diyor.
Hepsi belgeli.
Yani bu sendika meselesi önemli.
Siz isterseniz olur sevgili işçi arkadaşlar.


BENDEN DAHA MI İYİ BİLECEKSİNİZ?
CHP'nin Çaycuma İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevine Avukat Çiler Başoğlu’nun seçilmesi sonrası gündeme getirdiğimiz süreci hatırlıyorsunuz.
Haber ve yorumlarımız sonrası 8 yönetim kurulu üyesi parti üyesi olmadığı için yönetimden düşürüldü.
Ancak o kongrede başka bir detay vardı.
Seçimde, Avukat Çiler Başoğlu 112, Melike Barlas Uzaldı ise 103 oy aldı.
Yani aslında yönetimden düşürülen 8 kişi ve aralarında Filyos Belediyesi’nde iş sözü dağıtan Belediye Başkanı Erol Acar’ın eşi olmasa bu seçimi alma şansları da yokmuş.
Bu şuna benziyor.
Fenerbahçe ve Galatasaray maç yapıyor.
Galatasaray maçı 2-1 alıyor.
Ama sonrasında 8 lisanssız futbolcu oynattığı ortaya çıkıyor.
Federasyon’da o oyuncuları kadrodan çıkarıyor ama maçın sonucu aynı kalıyor.
Kongrede bu isimlerin yönetimde olmasına itiraz edenlere Çiler Hanım’ın; “Ben avukatım benden daha mı iyi bileceksiniz?” gibisinden bir laf ettiğini öğrendik.
Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Genel Başkan Yardımcısı olan Zonguldaklı Merve Kır’ın da adının geçtiği yer bu itirazlar sırası.
Bu işleri Merve Kır’dan daha iyi bildiğini söyleyerek lisanssız oyuncu ile maç kazanan Çiler Hanım’a sormak lazım.
Madem siz Merve Kır’dan daha iyi biliyorsunuz o zaman bu 8 ismi neden yönetimde tutamadınız?
Bence siz de biliyordunuz bunun usulsüz olduğunu ancak seçimi kazanıncaya kadar onları kadroya alarak sonuca gitmeye çalıştınız.
Bunu da başardınız.
Bu kadarı Merve Kır’ın aklına bile gelmezdi!
Bravo.
Memleket çok pratik ve zeki bir siyasetçi kazanıyor.
Ali İhsan Bey’in bu işte bir rolü var mı acaba?

LASTİKÇİ EYLEM!
Ben Milletvekilimiz Eylem Ertuğrul’un sadece hekim olduğunu sanıyordum.
Meğer lastik firmasının ortaklarındanmış.
Ancak bu işin biraz ironik tarafı.
Siyasi tarafını söylemek gerekirse Eylem hoca izlediği yol ve politik çizgi ile kendisini bitirmek için uğraşıyor.
Çok da umurunda mı?
Değil.
“Nasıl olsa milletvekili oldum yeter” havalarında.

EYLEM ERTUĞRUL'DAN CEVAP VE DÜZELTME

Yaşar Atilla ÖKSÜZ’e ait “Boşaltılacak mı!” başlıklı yazının, “LASTİKÇİ EYLEM!” alt başlıklı kısmında “Ben Milletvekilimiz Eylem Ertuğrul’un sadece hekim olduğunu sanıyordum. Meğer lastik firmasının ortaklarındanmış. Son olarak Kozlu Belediyesi’nin ihalesini almışlar. Bu iş doğrudan Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci’ye geliyor. Yani öncesini bilemiyoruz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık lastikleri kimden alıyor bilemiyoruz. Bu bilgilerde bir hata varsa Eylem Hocamızdan avukatı kanalıyla bize bir aydınlatıcı yazı iletmesini rica ediyoruz. Ancak bu işin biraz ironik tarafı. Siyasi tarafını söylemek gerekirse Eylem hoca izlediği yol ve politik çizgi ile kendisini bitirmek için uğraşıyor. Çok da umurunda mı? Değil.“Nasıl olsa milletvekili oldum yeter” havalarında.” şeklinde içeriği itibariyle tarafımla hiç ilgisi olmayan, iftira niteliğinde, hukuka aykırı, gazetecilik meslek etiğine uymayan; kullanılan dil itibariyle de kişilik haklarıma ve siyasi itibarıma ağır saldırı içeren ifadelere yer verilmiştir. Yer verilen ifadeler aynı zamanda mensubu olduğum ve milletvekilliği görevini yürüttüğüm partim ile birlikte Cumhuriyet Halk Partili iki ilçe belediye başkanımızın da itibarını zedeleyecek mahiyettedir.

Yazıda geçen ifadelere kısaca açıklık getirmek gerekirse, yayınlanan yazı sonrası yaptığımız incelemeler neticesinde, Kozlu Belediyesi 23.05.2024 tarihinde Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden Çöp Nakliyesi Hizmet Alımı ihalesine çıktığı görülmüştür. EKAP sistemi, ilgili idarelerin ihale sürecine müdahale edebildiği bir sistem değildir. Yani yazıda ifade edildiği şekliyle, ihale işinin doğrudan belediye başkanına geldiği bilgisi doğru değildir. İhaleye 6 adet istekli firma katılmış olup yasaların da gereği, elektronik ortamda oluşturulmuş ihale komisyonu tarafından, ekonomik olarak en uygun teklifi veren istekliye ihale bırakılmıştır. İhalenin üzerine bırakıldığı şirket ile tarafımın ortağı olduğu şirketin herhangi bir şekilde bağlantısı ya da ticari ortaklığı bulunmamaktadır. Ayrıca iki şirketin faaliyet alanları da birbirinden farklıdır. Bu bilgiler, araştırıldığında kolaylıkla herkesin erişebileceği bilgilerdir. Buna rağmen, asılsız şekilde milletvekilliği sıfatım üzerinden bir çıkar elde ettiğim algısı yaratılmaya çalışılmıştır.

Sıklıkla, somut olarak ortaya konabilmiş hiçbir belgeye ya da  iddiaya dayanılmadan bu tür haberler yapılarak, vatandaşlarımızın bölgelerini temsil eden bir milletvekili hakkındaki düşüncelerinin art niyetle etkilenmesine çalışılmaktadır. Şüphesiz ki, yazıyı yazan gazetenin halkı doğru bilgilendirmek ya da eleştiri yapmak gibi bir kaygısı bulunmamaktadır. Zira, siyasetçilerin siyasi olarak eleştirilmesi ile bir gazeteci tarafından aşağılayıcı bir dil kullanılarak, üstelik de gerçek olmayan iddialarla itham edilmesi ayrı olgulardır. Gazeteci, bir duyumu dahi haberleştirirken, meslek etiğine uygun davranmak zorundadır.

Dolayısıyla, herhangi somut bir belgeye dayanılmaksızın, herhangi bir ilgim yahut bilgim bulunmayan bir ihale sürecine konu edilmeye çalışılıyor olmam, itibarsızlaştırma, karalama ve toplum nezdinde saygınlığıma saldırıda bulunma amacı taşımaktadır. Söz konusu iddiaların, gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayan, siyasi bir algı oluşturmak için gerçekleri tahrif eden ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir anlayışla yapıldığı aşikardır. Halkımızın aklında hiçbir soru işareti kalmaması adına iş bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur. 

Söz konusu haber ile ilgili tüm yasal hakların hızlı ve etkin bir şekilde kullanılacağı bildiririz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Dr. Eylem Ertuğ ERTUĞRUL
Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili