CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul ‘lastikçi eylem” başlıklı yazıyla ilgili bir açıklama göndererek iddiaları yalanladı.
Cevap ve düzeltme hakkını aynen yayınlıyoruz.
Kaldı ki Eylem Bey’in ortağı dostumuz da aradı.
“Kozlu Belediyesi’ne lastik veren biz değiliz. Ama isim benzerliğinden dolayı karıştıranlar oluyor. Başkaları da yazdı ama biz sizin hassasiyetinizi bildiğimiz için aramak istedik” dedi.
Eyvallah.
Yani bir ortaklık var.
Ancak Kozlu Belediyesi’nde ihaleyi alan firma Eylem Bey’in ortak olduğu firma değil, ortağının yakını olan firma.
Bu kısmı düzeltir özür dileriz.
Bizim yazımızın özünde – öznesinde belediyenin aldığı lastikler değil Eylem Bey’in CHP içinde ve kamuoyunda yeri üzerineydi.
Bunu da; “Ancak bu işin biraz ironik tarafı. Siyasi tarafını söylemek gerekirse Eylem hoca izlediği yol ve politik çizgi ile kendisini bitirmek için uğraşıyor” sözleriyle ifade ettik.
Biz kendi üzerimize düşeni yaparız.
Önemli olan doğrunun ne olduğu.
Eylem Bey’i de izlemeye devam edeceğiz.
*
İşte o açıklama;
“Boşaltılacak mı!” başlıklı yazının, “LASTİKÇİ EYLEM!” alt başlıklı kısmında “Ben Milletvekilimiz Eylem Ertuğrul’un sadece hekim olduğunu sanıyordum. Meğer lastik firmasının ortaklarındanmış. Son olarak Kozlu Belediyesi’nin ihalesini almışlar. Bu iş doğrudan Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci’ye geliyor. Yani öncesini bilemiyoruz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık lastikleri kimden alıyor bilemiyoruz. Bu bilgilerde bir hata varsa Eylem Hocamızdan avukatı kanalıyla bize bir aydınlatıcı yazı iletmesini rica ediyoruz. Ancak bu işin biraz ironik tarafı. Siyasi tarafını söylemek gerekirse Eylem hoca izlediği yol ve politik çizgi ile kendisini bitirmek için uğraşıyor. Çok da umurunda mı? Değil.“Nasıl olsa milletvekili oldum yeter” havalarında.” şeklinde içeriği itibariyle tarafımla hiç ilgisi olmayan, iftira niteliğinde, hukuka aykırı, gazetecilik meslek etiğine uymayan; kullanılan dil itibariyle de kişilik haklarıma ve siyasi itibarıma ağır saldırı içeren ifadelere yer verilmiştir. Yer verilen ifadeler aynı zamanda mensubu olduğum ve milletvekilliği görevini yürüttüğüm partim ile birlikte Cumhuriyet Halk Partili iki ilçe belediye başkanımızın da itibarını zedeleyecek mahiyettedir.
Yazıda geçen ifadelere kısaca açıklık getirmek gerekirse, yayınlanan yazı sonrası yaptığımız incelemeler neticesinde, Kozlu Belediyesi 23.05.2024 tarihinde Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden Çöp Nakliyesi Hizmet Alımı ihalesine çıktığı görülmüştür. EKAP sistemi, ilgili idarelerin ihale sürecine müdahale edebildiği bir sistem değildir. Yani yazıda ifade edildiği şekliyle, ihale işinin doğrudan belediye başkanına geldiği bilgisi doğru değildir. İhaleye 6 adet istekli firma katılmış olup yasaların da gereği, elektronik ortamda oluşturulmuş ihale komisyonu tarafından, ekonomik olarak en uygun teklifi veren istekliye ihale bırakılmıştır. İhalenin üzerine bırakıldığı şirket ile tarafımın ortağı olduğu şirketin herhangi bir şekilde bağlantısı ya da ticari ortaklığı bulunmamaktadır. Ayrıca iki şirketin faaliyet alanları da birbirinden farklıdır. Bu bilgiler, araştırıldığında kolaylıkla herkesin erişebileceği bilgilerdir. Buna rağmen, asılsız şekilde milletvekilliği sıfatım üzerinden bir çıkar elde ettiğim algısı yaratılmaya çalışılmıştır.
Sıklıkla, somut olarak ortaya konabilmiş hiçbir belgeye ya da  iddiaya dayanılmadan bu tür haberler yapılarak, vatandaşlarımızın bölgelerini temsil eden bir milletvekili hakkındaki düşüncelerinin art niyetle etkilenmesine çalışılmaktadır. Şüphesiz ki, yazıyı yazan gazetenin halkı doğru bilgilendirmek ya da eleştiri yapmak gibi bir kaygısı bulunmamaktadır. 
Zira, siyasetçilerin siyasi olarak eleştirilmesi ile bir gazeteci tarafından aşağılayıcı bir dil kullanılarak, üstelik de gerçek olmayan iddialarla itham edilmesi ayrı olgulardır. Gazeteci, bir duyumu dahi haberleştirirken, meslek etiğine uygun davranmak zorundadır. 
Dolayısıyla, herhangi somut bir belgeye dayanılmaksızın, herhangi bir ilgim yahut bilgim bulunmayan bir ihale sürecine konu edilmeye çalışılıyor olmam, itibarsızlaştırma, karalama ve toplum nezdinde saygınlığıma saldırıda bulunma amacı taşımaktadır. Söz konusu iddiaların, gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayan, siyasi bir algı oluşturmak için gerçekleri tahrif eden ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir anlayışla yapıldığı aşikardır. Halkımızın aklında hiçbir soru işareti kalmaması adına iş bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur. 
Söz konusu haber ile ilgili tüm yasal hakların hızlı ve etkin bir şekilde kullanılacağı bildiririz. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur”