İstanbul Zonguldak Günleri’nin üçüncüsü yapılıyor.
ZONDEF Başkanı Ziya Öncan, ZONDEF’in bünyesindeki bulunan Zonguldak hemşehri derneklerinin başkan ve yöneticilerinin gece gündüz çabasıyla büyük bir organizasyon yapılıyor.
Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir’i de bu süreçte ayrıca kutlamak lazım.
*
Sanki Devrekliler, sanki Çaycumalılar, Sanki Ereğliller dernek başkanı gibi pek çok STK temsilcisinden daha çok çaba sarf etti.
Biliyoruz ki bu çabaya yakışır bir kalabalık gelmeyecek Atatürk Havalimanı’na.
*
Hemşehri kaynaşmalarının bir önemi var mı yok mu?
Diğer şehirler bu işleri çok önceleri başladı.
Zonguldaklılar ise geç kaldı.
*
Buna rağmen İstanbul’da yaşayan Zonguldaklıların ruh ve duygu bağını pekiştirme, Zonguldak ile gurbet arasında köprüler kurma adına yapılan bu buluşma çok anlamlı.
*
İstanbul gibi büyük bir metropolde fuar alanında buluşmak kolay değil ancak yine de geçen yıllara oranla daha çok katılım bekleniyor.
*
Elbette dededen Trabzonlu olan Metin Demir’in Zonguldak günleri için Ziya başkan ile el ele vererek ortaya koyduğu çabanın aksine her defasında Zonguldak siyaseti yapanlar ama kendilerinin başında olmadığı organizasyonların başarılı olmaması için uğraşanlar da var!
*
Onları da not düşüyoruz.
Merak etmeyin!
*
İstanbul’daki Zonguldaklılara düşen görev, eksiğine fazlasına bakmaksızın fuar alanında buluşmak biraz olsun memleket havası teneffüs etmek.
Daha fazlasını, daha güzelini istemek.
Yoksa Zonguldak’tan İstanbul fuarına gidenlerin sayısı İstanbul’dan fuara katılan Zonguldaklılardan fazla olacaksa o zaman bir anlamı yok!
O zaman da bu kadar zahmeti çekmeye de gerek yok!
*
Bu arada Şenol Çakar’ın da Aynur Abla ürünleri ile fuarda olması isabet olmuş.
Renk katar.
Emeği geçenleri kutluyor, bu çalışmaları yalnız bırakmayan Sayın Vali Osman Hacıbektaşoğlu başta olmak üzere tüm protokole teşekkür ediyoruz.

Ak Partililer de ‘Deniz Yavuzyılmaz’ diyor!
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın bağımsız olarak aday olduğu parti meclisine listeleri alt üst ederek 24. sıradan girmesi önemli.
Özgür Özel’in listesinden aday gösterilen Eylem Ertuğrul’un sonradan liste dışı kalması da yeni bir milletvekili için normal.
Deniz Yavuzyılmaz için net olarak gördüğüm bir şey var.
Daha önce de yazdım.
Ankara’da parti içinde yaptığı çalışmalar ve kamuoyuna taşıdığı sorunlar nedeniyle Türkiye’nin tanıdığı, başarılı bulduğu bir isim oldu.
Zonguldak ölçeğinde bazı tepkilerini ve eleştirilerini şova dökmesi tepkilere neden olsa da bugün Zonguldak Ak Parti tabanından ciddi destek gören bir isim.
Kendi partisi CHP’nin bazı gruplarından Yavuzyılmaz’a karşı yapılan muhalefet Ak Parti başta olmak üzere diğer parti tabanlarında yok.
Gereksiz danışman tartışmalarına rağmen insanlar Deniz Yavuzyılmaz’a güveniyor.
Çünkü politize olmamış vatandaşlar şehir adına ses çıkarana, kavgaya tutuşana, kentin duygularına tercüman olana sahip çıkıyor.

Türedioğlu Gökçebey’den mi aday!
NAZTEKNİK OSGB şirketinde Portfoy Yöneticisi olduğu iddia edilen Ceyda Türedioğlu'nun Nejdet Tıskaoğlu’nu Zonguldak Belediye Başkanı adayı olarak ilan etmesinin ardından yaşananlar ve yapılan açıklamaları takip etmişsinizdir.
Dün Ak Partili bir dostumuz Türediroğlu’nun Gökçebey’den aday olmak isteyebileceğini söyledi.
İnanmak mümkün değil.
Çünkü Ak Partili Tıskaoğlu, Gökçebey’de çok yakın dostu İYİ Partili Vedat Öztürk’ün karşısına aday çıkarmaz!
Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in bildiği bazı şeyler var!
Yakında çıkar!